RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як відмити дзеркало до блиску: народні засоби, про які ви могли не знати

Кожна людина прагне жити в комфортній і затишній оселі, а досягти цього без підтримання чистоти, зокрема дзеркал, неможливо. Дзеркала із забрудненням і плямами від води можуть зіпсувати загальний вигляд приміщення.

Про те, як можна очистити дзеркала, розповіли в Ukr.Media.

На перший погляд, помити дзеркало до блиску - справа нескладна, однак навіть на добре очищеній поверхні часто залишаються сліди від розводів, які нівелюють усі старання. На щастя, є кілька методів, що допоможуть впоратися з проблемою.

Читайте також: Як почистити брудні рукави зимової куртки без прання: ефективний спосіб

Вода й газети

Усе дуже просто: зметіть пил сухою ганчіркою, потім промийте поверхню чистою вологою ганчіркою, а зім'ятою газетою круговими рухами витріть поверхню дзеркала насухо. Газети чудово вбирають зайву вологу.

Побутова хімія

Широкий вибір побутової хімії для миття дзеркал іноді й справді вражає. Кожен може підібрати необхідний засіб для своїх потреб і на свій бюджет. Спочатку варто протерти дзеркало від пилу м'якою ганчіркою, промити вологою губкою, обробити його засобом для миття й витерти серветкою з мікрофібри.

Нашатир

Насамеперед відчиніть вікна й надягніть респіратор, щоб вам не стало зле від різкого запаху. Потім починайте працювати: у 250 мл води додайте 20 г спирту, залийте суміш у пульверизатор і обробіть нею попередньо очищенк поверхню, а далі витріть її насухо.

Зелений чай і сіль

Для цього засобу треба заварити міцний листовий зелений чай, додати в нього 20 г солі й розмішати. Для миття використайте капрон.

Картопля

Картопля зробить ваше дзеркало дивовижно блискучим. Знадобиться сира картоплина й кип'ячена вода: розріжте картоплю на дві частини, зрізом обробіть поверхню, промийте її охолодженою водою і протріть насухо.

Зубний порошок і крейда

Зубний порошок або крейда відмінно справляються з вапняним нальотом на дзеркалах у ванній. Зубним порошком чи розтертою крейдою можна натерти поверхню, а потім відполірувати її до блиску м'якою ганчіркою.

Крейда й оцет

Потрібно приготувати суміш:

  1. У 250 мл води розведіть 1,5 ст. л. крейди та 25 г оцту, ретельно розмішайте.
  2. Дайде розчину відстоятися, потім перелийте його в іншу посудину.
  3. Обробіть розчином поверхню і витріть насухо.

Раніше "Апостроф" писав, як відмити духовку за допомогою лимону.