RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Швидко почистити мікрохвильову піч можна без хімії - ці народні методи впораються з брудом не гірше

Мікрохвильова піч не тільки швидко розігріває їжу, але також з її допомогою можна продезінфікувати губку для миття посуду. Саму мікрохвильову піч можна швидко почистити без хімії.

"Апостроф" розповідає, як почистити мікрохвильову піч без застосування побутової хімії.

Оцет. Миття з ним не тільки зробить мікрохвильову піч чистою, але і позбавить від неприємного запаху. Оцет потрібно наполовину розбавити водою та отриманим розчином добре протерти піч усередині. Чашку з оцтом також можна поставити в мікрохвильову піч і включити її на кілька хвилин. Після цього ретельно протерти її м'якою тканиною. Певний час піч потрібно потримати відкритою для висихання.

Лимонна кислота. Декілька чайних ложок лимонної кислоти розводять у теплій воді і протирають піч. Якщо вона дуже брудна, з цим розчином можна використовувати той самий метод, що й у випадку з оцтом.

Пара. Для цього в мікрохвильову піч потрібно поставити посуд з водою і включити на максимальну потужність на 5 хвилин. Вода, що випаровується, відпарить бруд і жир, його залишиться тільки протерти м'якою серветкою.

Читайте також: Як почистити мікрохвильову піч лимонною кислотою: копійчаний лайфхак, який ви оціните

Сода. У широкий посуд наливається вода з двома столовими ложками соди, розчин ставиться в мікрохвильову піч. Її треба запустити на п'ять хвилин. Після остигання розчину їм потрібно протерти пекти зсередини.

Лимон або шкірка цитрусових. Цедру лимона, апельсина, мандаринів потрібно покласти в миску та залити водою. Поставити в мікрохвильову піч і включити на кілька хвилин на максимальну потужність. Ефірні олії не тільки розм'якшать засохлий бруд, а й наповнять мікрохвильову піч приємним ароматом. Після процедури її потрібно протерти і просушити.

Раніше "Апостроф" розповідав, як зварити мило в домашніх умовах: простий рецепт у мікрохвильовій печі .