RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Ревізори зі США приїхали до України: для чого це потрібно Байдену

Поява Міжвідомчої робочої групи з нагляду в Україні, що складається з офісів трьох генеральних інспекторів, необхідна президенту США Джо Байдену для демонстрації, що гроші американських платників податків ідуть за призначенням, а не осідають у кишенях корумпованих чиновників.

Про це у коментарі "Апострофу" розповіли експерти.

Читайте також: Чи отримає Україна F-16 після "Рамштайну-9": озвучено прогноз

Зокрема, на думку директора Інституту світової політики Євгена Магди, мотивація аудиту полягає в тому, щоб привчити Україну бути відповідальною.

"Навіть якщо якісь факти корупції і будуть виявлені, допомога Україні не припиниться... Допомога Україні вигідна США, оскільки це нові замовлення для ВПК. Крім того, через Україну Америка впливає на Росію, виснажуючи її війною", - вважає він.

З ним солідарний і фахівець з проблем зовнішньої політики США, професор Сергій Галака. Він переконаний, що допомога Україні для США є політичним питання, тому вона триватиме надалі.

Експерти вважають, що таким рішенням Байден зіграв на випередження, адже зараз контроль над Палатою Представників тримають республіканці, які критикують обсяги підтримки України.

"Створюючи Міжвідомчу робочу групу з нагляду в Україні, глава Білого дому хоче продемонструвати, що не збирається кидати гроші американських платників податків на вітер, а також допустити, щоб вони осіли в кишенях корумпованих українських, а може й американських чиновників", - додали фахівці.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Могутня трійка проти крадіжки: навіщо в Україну приїхали ревізори зі США