RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Окупанти обстріляли Барвінкове на Харківщині: зведення Генштабу за 3 лютого

Російські окупанти упродовж доби, 3 лютого, завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі Барвінкового Харківської області, що призвело до жертв серед мирних жителів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 3 лютого.

Читайте також: Західні аналітики назвали три ключові етапи війни в Україні

Також, за цими даними, росіяни здійснили більше 20 обстрілів з РСЗВ. Продовжують наступи на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Зазнають істотних втрат у живій силі та військовій техніці.

Залишається високою загроза подальших російських авіа- та ракетних ударів по Україні.

Українська авіація завдала чотири удари по районах зосередження ворога та один - по позиції ЗРК.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін, наступальних угруповань не виявлено. Тривають обстріли по н. п. біля держкордону: Тимоновичі і Грем’яч Чернігівської області; Рожковичі, Товстодубове, Студенок, Старикове, Волфине і Миколаївка на Сумщині та Ветеринарне, Глибоке, Зелене, Нескучне, Гатище і Вовчанськ на Харківщині.

Куп’янський напрямок: ворог обстріляв райони Дворічної, Западного, Голубівки, Куп’янська, Кислівки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

Лиманський напрямок: противник обстріляв Торське Донецької області та Макіївка, Червонопопівка і Діброва - Луганської.

Бахмутський напрямок: обстріляли н. п. Спірне, Веселе, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське та Дружба Донецької області.

Авдіївський напрямок: вогонь відкривали по н. п. Тоненьке, Водяне, Георгіївка і Мар’їнка.

Новопавлівський напрямок: обстріляли н. п. Нескучне, Богоявленка та Вугледар.

Запорізький та Херсонський напрямки: накрили з артилерії близько 15 населених пунктів. Зокрема, н. п. Новопіль і Времівка Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Новоданилівка і Мала Токмачка на Запоріжжі та Херсон, Качкарівка і Козацьке.

Росіяни зазнають втрат. У Біловодську Луганської області перетворили Центральну райлікарню під військовий шпиталь та привезли туди до 120 поранених.

"Для поповнення своїх втрат у живій силі противник продовжує вербувальну кампанію серед ув’язнених. За останній тиждень у виправних закладах Новосибірської області російської федерації було завербовано до 1000 найманців", - додали у Генштабі.

Як писав "Апостроф", російська агресія стала війною безпілотників, дронів, артилерії, за ними – майбутнє. Армія морських дронів може остаточно знищити гегемонію, і зокрема у питанні повернення українського Криму.