RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Не всі це роблять": Рєзніков розповів, чому почастішали випадки вручення повісток на вулиці

В Україні у 2023 році на тлі загальної мобілізації заходи щодо видачі повісток військовозобов'язаним чоловікам стануть жорсткішими. Їх активніше видаватимуть у громадських місцях, надалі розноситимуть за домашніми адресами.

Про це розповів голова Міністерства оборони Олексій Резніков, пише "Українська правда".

Читайте також: Мобілізація в Україні: повісток на блокпостах більше не буде

Він пояснив, що у представників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) є завдання, яке ставить Генеральний штаб за кількісним складом у той чи інший період часу.

"Якщо вони бачать, що, наприклад, на обліку була до вторгнення така кількість людей у регіонах, але багато хто переїхав. Якщо ви військовозобов'язаний, жили в Києві, переїхали до Ужгорода, Львова, Тернополя, Чернівців - де б ви не знаходилися - повинні піти і стати на облік. Не всі це роблять", - зазначив чиновник.

Після отримання повісток громадяни мусять з'явитися в ТЦК, хоч це ще не означає, що їх одразу мобілізують.

"Він має показати документи, має бути спілкування. Може, він скаже: "Так, вік у мене призовний, але у мене є якісь застереження" або "У мене четверо дітей". Окей, прийди, покажи і все", - уточнив він.

Якщо виявиться, що людина придатна до служби, то муситиме захищати свою країну. Сектор безпеки та оборони має право призвати в армію, додав Рєзніков.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, які дев'ять категорій громадян не підлягають призову.