RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Ліміти споживання світла не запроваджувалися у трьох областях: яка ситуація по Україні 9 лютого

В Україні залишається суттєвий дефіцит електроенергії в енергосистемі через збільшення споживання унаслідок зниження температури. Тим часом на Одещині ситуація покращується - туди подають більші обсяги електрики.

Про це повідомили в Укренерго.

Зараз енергетики продовжують відновлювальні роботи на ТЕС, пошкоджених під час ракетних і дронових атак, однак виробленої електроенергії все ще не вистачає для покриття споживання в повному обсязі, тому відключення тривають.

Читайте також: Не лише в обласних центрах: де ще можна отримати безкоштовні LED-лампи

"Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення", - написали в Укренерго.

Водночас ліміти споживання 9 лютого не доводилися до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, тому що там сьогодні проводитимуть виміри фактичного споживання. До решті обленерго довели ліміти, які діятимуть упродовж доби.

"На Одещині тривають ремонтні роботи. Бригади "Укренерго" та обленерго працюють 24/7 і докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання на рівні, який був до аварії. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів та атак дронів росіян", - резюмували в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи можуть залишити без газу під час тривалого відключення світла.