RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Що буде із відключеннями світла на вихідні: в "Укренерго" дали прогноз

Голова правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація зі світлом на 11-12 лютого може покращитися, навіть до відсутності вимкнення. Енергетики відновили певні обсяги генерації до суботи, 11 лютого, до того ж споживання на вихідних завжди менше, ніж у будні дні. Також синоптики прогнозують потепління.

Про це він повідомив в етері національного телемарафону "UAРазом".

Читайте також: "Блекаут" в Одесі: коли у місті повернуть світло та опалення

"За моїми прогнозами, ми матимемо стабільну, контрольовану ситуацію в енергосистемі у суботу та неділю. І я навіть обережно зазначу, що у деякі години доби у нас не буде лімітів споживання. Тобто, у деякі години відключень не буде взагалі", - зазначив Кудрицький.

За його словами, масована ворожа атака 10 лютого вплинула на плани відновлення генерації, але "катастрофи не сталося", тому що енергетики набрали добрий темп відновлення енергообʼєктів, а світло до ракетної атаки було за графіками, незважаючи на значні морози по всій Україні.

Раніше ми писали, що протягом 10 лютого російське окупаційне військо здійснило два масованих ракетних ударів по території України з використанням 71 ракети. Завдяки успішній роботі протиповітряної оборони було збито 61 ворожу ракету.