RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Чому Росія стала рідше атакувати Україну "шахідами": військові дали відповідь

Востаннє РФ атакувала Україну іранськими дронами-камікадзе 2 січня, і для цього є одразу кілька причин. Зокрема, це відсутність якісно навчених інспекторів, здатних запускати такі дрони, оскільки в них триває навчання.

Про це Апостроф TV розповіла начальниця прес-центру Сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Читайте також: Що означає пауза в ударах по Україні "шахідами": у ЗСУ дали пояснення

Вона розповіла про те, що корабельне угруповання окупантів у Чорному морі дещо поменшало, з 17 одиниць кораблів залишається 11 кораблів, але ракетоносії зменшилися лише на одну одиницю.

"Тобто наразі у Чорному морі перебуває 5 ракетоносіїв, серед них один підводний. Це говорить про те, що принаймні 36 ракет типу "Калібр" напоготові і ворог може застосувати їх будь-якої миті, оскільки кораблі знаходяться на бойовому чергуванні. Море штормить, погода нам сприяє і, скоріше за все, це говорить про певне можливе затишшя бойових дій на морі, але необов'язкове", - розповіла Гуменюк.

Також вона пояснила, чому атаки зникли атаки іранських "шахідів".

"Тут може бути низка причин. Це відсутність якісно навчених інспекторів, які здатні запускати такі дрони, оскільки в них триває навчання. На тих навчальних базах, які вони розташовували у Криму та на лівобережній Херсонщині, вони "курили" там, де якраз попало і навчання не відбулося. Крім того, кількість цих дронів у них обмежена, але й додає їм проблем поривчастий вітер, тому що для такого типу дронів він може бути несприятливим для виконання завдань. Саме тому, в такий період року, коли для приморських районів характерний такий поривчастий штормовий вітер, може бути обмежене застосування цих видів баражуючих боєприпасів", - розповіла про причини Гуменюк.

Раніше ми розповідали про те, що після численних масованих атак на Україну іранськими безпілотниками Shahed-136 окупанти візьмуть паузу .