RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Може підірвати суспільство: в Україні озвучили сценарій повернення доплат військовим

В Україні зросло невдоволення через припинення виплати додаткової винагороди деяким військовослужбовцям, у зв'язку з цим з'явилися варіанти, як повернутися до попередньої системи грошового забезпечення.

Про це розповіли в матеріалі "Апострофа".

Заробітні плати військовим сплачуються за гроші українських платників податків, тому для збільшення виплат військовослужбовцям потрібно збільшити надходження до бюджету України.

Читайте також: Як зміняться зарплати та премії у військових: детальне пояснення представника Міноборони

"У нас деякі податки 2%. Не думаю, що у нас оптимізовані і тарифи, які фактично субсидуються, що соціальна допомога є повністю цілеспрямована, думаю, що вона є надто широка. У нас йде дуже серйозна війна, не вистачає грошей годувати свою армію. Так може ми все ж таки розглянемо якісь тимчасові варіанти мобілізації внутрішніх фінансових ресурсів", - пояснив "Апострофу" міністр економіки у 2014 році Павло Шеремета.

Варто зауважити: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) уже переглянула тарифи на розподілення електроенергії для 6 операторів, тому з весни вони мають збільшитися. Однак підвищення податків і тарифів не покращить ситуацію із суспільним спокоєм.

"Але якщо не буде нашої перемоги, то всі інші видатки на будь-які інші статті не матимуть ніякого значення", - резюмував член бюджетного комітету ВР, нардеп Крулько.

У цьому випадку слід пам'ятати, що коли не хочеш годувати свою армію, то будеш годувати чужу. Проте все одно будеш це робити.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Залізти у кишені українців, або припинити красти: де взяти гроші на зарплати військовим