RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Нардепу вручили повістку на вулиці: у Раді хочуть переглянути методи призову

В Україні одному з народних депутатів, які не підлягають призову під час мобілізації, вручили повістку на вулиці. Внаслідок цього у Верховній Раді України розглянуть резонансні випадки щодо мобілізації, а також заслухають відповідальних.

Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у ВР Федір Веніславський в інтерв'ю "Укрінформу".

Читайте також: Відмова показати документи під час вручення повістки: що може за цим послідувати

Він заявив, що в Україні зараз виявляють мобілізаційні методи, які неприйнятні для членів Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки. Через це проведуть засідання Комітету, де заслухають керівників на рівні ЗСУ, які відповідають за мобілізаційні заходи.

Засідання пройде наступного тижня. Під час нього розглянуть резонансні випадки, коли представники військових комісаріатів вручали повістки на вулицях країни і навіть іноді били українців під час вручення. Веніславський вважає це "неправильним механізмом".

"Можу сказати, не називаючи прізвища, що одному з народних депутатів, члену нашого Комітету, також на площі вручили повістку. Це свідчить про те, що триває не зовсім кваліфікована процедура", - зазначив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що робити, якщо прийшла повістка, а військовозобов'язаний за кордоном.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.