RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Повістки вручатимуть за новими правилами: у чому особливості

В Україні все ще є потреби в мобілізаційному ресурсі, але повістки будуть вручати за новими правилами. Усім із працівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки почнуть видавати бодікамери.

Про це заявила керівник прес-центру сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Читайте також: В Україні запровадили нові умови служби за контрактом та продовжили відстрочку частини призовників

Коментуючи інцидент біля ринку "Привоз" в Одесі, під час якого військові повалили на землю чоловіка, вона повідомила, що працівникам ТЦК і СП почали видавати камери. Вони мають фіксувати все для необхідних уточнень.

Гуменюк повідомила, що за цим інцидентом розпочали службове розслідування, в рамках якого вивчають "повний формат відео, яке є на бодікамерах груп".

На уточнювальне питання, чи є ці камери у всіх працівників, керівник прес-центру відповіла, що кожна група ними споряджається.

"Оскільки це не обов'язковий елемент, але розуміючи, що ось так можуть розвиватися події, ми використали це як спосіб застереження для того, щоб дійсно об'єктивно мати можливість оцінити всю ситуацію, якщо така виникла”, - розповіла Гуменюк.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як можна відмовлятися отримувати повістку на вулиці, не порушуючи при цьому закони України.