RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Чернігівщині затримано двох колаборантів: один виявився особливим

Служба безпеки України викрила двох агітаторів, які вихваляли російських окупантів: серед затриманих виявився і колишній мер із Чернігівщини.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Читайте також: Ворог розпочав евакуацію колаборантів з Луганщини

Повідомляється про те, що зловмисники поширювали у соціальних мережах заклики до підтримки окупантів та виправдовували їхні злочини. Примітно, що одним з ворожих агітаторів виявився екс-мер райцентру в Чернігівській області, засуджений за вимагання хабарів.

У контррозвідку СБУ повідомили, що напередодні повномасштабного вторгнення він звільнився з виправної установи, де відбував покарання за скоєння злочину. Після цього він вирішив показати окупантам, що готовий до співпраці. Для цього чоловік поширював у мережі повідомлення, в яких хотів дискредитувати Сили оборони та популяризував терористичні організації "ЛДНР".

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Ще однією ворожою пропагандисткою є мешканка столиці, яка публічно закликала до захоплення державної влади та вихваляла режим Кремля. Кіберфахівці Служби безпеки поетапно задокументували її підривну діяльність та затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Обом зловмисникам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Продовжуються розслідування.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що у Харкові затримали "важливого" колаборанта .