RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Соціолог назвав "аномальною" віру українців у перемогу України над Росією

Більше 75% українців абсолютно впевнені в тому, що Росія програє у повномасштабній війні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник директора з науки Інституту соціології НАНУ Євген Головаха.

За його словами, під час проведення опитувань соціологи фіксують фактор переміщення населення. За підсумками досліджень завжди є певний відсоток громадян, які відповідають на кшталт "за все добре і проти всього поганого".

Читайте також: Скільки в Україні залишилося "ватників" після 24 лютого: соціолог назвав цифру

Головаха стверджує, що подібні відповіді у соцопитуваннях були завжди. Водночас, за словами експерта, зараз зафіксовано аномальні показники, коли 85% респондентів пишаються тим, що є громадянами України.

Схожі результати демонструють опитування, коли у громадян запитують їхню думку щодо перемоги українців у війні проти Росії.

"Навіть з урахуванням похибки, яка буде в будь-якому дослідженні, дві третини (в районі 70-75%) все одно відповість саме так, що в будь-якому випадку становитиме впевнена більшість. Теж саме можна сказати щодо впевненості у перемозі. Наше опитування у грудні 2022 року показало, що 75,3% повністю впевнені у перемозі, 20,4% скоріше впевнені. Не вірять у перемогу 1,6% і зовсім не вірять лише 0,9%", - додав Головаха.

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Війна призвела до тих процесів, які не уявляли українці – Євген Головаха