RU  UA

Чому обстріли України не припиняються: експерт назвав причини

Є висока ймовірність ракетного удару по Україні, ворог не залишає свого плану знищити нашу країну та її народ. РФ хоче знищити не лише енергетичну, але й транспортну інфраструктуру. Противник зараз промацує наші можливі слабкі місця.

Про це розповів військовий експерт Сергій Грабський в ефірі Апостроф TV.

"Чи хоче він полишити ці спроби? Ні, жодним чином, тому що в цьому і є сенс цієї війни, яку веде кремлівський режим, - знищити Україну, знищити народонаселення. І примусити нас капітулювати на їхніх умовах. Тому атаки будуть тривати з різній інтенсивністю у різних напрямках, але вони не припиняться до нашої остаточної перемоги. До тих пір, поки в Росії не залишиться хоча б одна ракета, хоча б один "Шахед", вони будуть продовжувати такі атаки. Наскільки це ефективно і доцільно для них – час покаже. Але ми маємо бути готовими до відбиття таких атак в любій ситуації", - зазначив він.

У той же час можна констатувати, що інтенсивність ракетних атак дещо зменшується, тому що запаси противника знесилюються. Разом з тим, Росія намагається налагодити виробництво ракет, тому ми не можемо сподіватися, що в якийсь момент в них повністю закінчаться боєприпаси.

"Плюс ми не знаємо, чим закінчаться домовленості між Китаєм і Росією – можливо, відповідно до тієї інформації, яка вже звучала, одна з приватних китайський фірм, що займаються озброєнням, буде передавати щось подібне до "шахедів". Виключити те, що Китай відмовиться постачати озброєння, ми не можемо. Китаю вигідно, що Росія і далі послаблювалася і перейшла з рангу "молодшого партнера" в абсолютного васала Китайської імперії. Їм вигідно певною мірою підтримувати той градус конфлікту, який об’єктивно знесилює Росію", - пояснил експерт.

Читайте також: Атака дронами на Хмельницьку область: нові подробиці про загиблих рятувальників

Однак малоймовірно, що Китай надасть РФ зброю, яка дозволить їй стратегічно поміняти ситуацію на фронті, тому що це не в інтересах Китаю. До того ж Китай навряд чи має зброю в такій кількості, щоб задовольнити всі потреби Російської Федерації.

Безумовно, це може ускладнити ситуацію на лінії фронту, тому що може частково вирішити питання так званого "снарядного голоду".

"Але тут найголовнішою проблемою є те, наскільки Китай захоче діяти у такій парадигмі. Тому, скоріше за все, мова буде йти про постачання певних елементів або дуже обмеженої кількості боєприпасів або незначущіх типів озброєнь", - прогнозує Сергій Грабський.

Як писав "Апостроф", представник ГУР Міноборони Андрій Черняк вказав на два важливих моменти щодо російських ракетних обстрілів.