RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Привиди сірої зони: історія молодих партизанів, які "кошмарили" окупантів

Під час повномасштабної російсько-української війни в Україні активно діють партизани, які допомагають ЗСУ знищувати ворогів і не дають ні хвилини перепочинку окупантам. Одними з них стали дергачівські месники, або "молодь, яка не має страху".

Про партизанів із Дергачів повідомили в Держприкордонслужбі.

З початку вторгнення російського окупаційного війська на Харківщину в місті Дергачі сформувався загін партизанів, ядром якого були зовсім молоді хлопці, що здобули бойовий досвід на сході України, проте залишалися цивільними.

Читайте також: Росія перекинула нових "мобіків" та посилила атаки: оновлені карти боїв в Україні

У той час російські окупанти закріпилися в Козачій Лопані, а наші військові - у Дергачах. Територія між цими населеними пунктами стала сірою зоною, на якій вели діяльність дергачівські партизани.

Вони виявляли позиції ворога дронами, атакували російські блокпости, трофеїли окупантську техніку, однак найзухвалішим і найсміливішим вчинком став виїзд за затрофеїному російському танку до позицій противника, під час чого партизани розгромили його техніку й змусили росіян відійти.

Українські військові з прикордонної служби високо оцінили вклад дергачівських партизанів і побачили, настільки ефективно вони можуть вести бойові дії, тому й запросили їх доєднатися до лав ДПСУ.

Зараз партизани стали повноцінними військовими й у складі прикордонного підрозділу стримують агресора на сході країни

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ затрофеїли новітній російський танк - єдине, що в них є з нового.