RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Мобілізація не буде як раніше: в Україні анонсували реформу в роботі військкоматів

У зв'язку з повномасштабним російським вторгненням в Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію - Міноборони України анонсувало удосконалення роботи Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишніх військкоматів).

Про це повідомила пресслужба відомства за підсумками наради представників Міноборони, Генштабу ЗСУ та керівників ТЦК СП.

Так, на нараді було порушено питання щодо дотримання прав осіб, які призиваються по мобілізації, що необхідно оптимізувати в роботі та що потрібно зробити, аби досягти цього.

"Розглянули та детально розібрали проблеми, з яких надходять скарги громадян. Відпрацювали цілу низку важливих питань з урахуванням досвіду, набутого за час повномасштабної війни", – йдеться у повідомленні Міноборони.

Читайте також: Мобілізація в Україні: як правильно підготуватися до проходження медкомісії

Зокрема, порушили питання щодо:

  • нормативних змін, необхідні поліпшення роботи ТЦК СП;
  • удосконалення процедури укладання договору службу;
  • цифровізації роботи ТЦК СП;
  • дотримання прав осіб, які закликаються щодо мобілізації;
  • роботи ТЦК СП із родичами загиблих та зниклих безвісти.

Раніше ми писали, які штрафи за неявку до військкомату за повісткою загрожують в Україні.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.