RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Шахраї "заробили" на пенсіонерах мільйон гривень: у чому суть схеми

В Україні викрили кіберзлочинців, яким вдалося "розвести" довірливих пенсіонерів на мільйон гривень.

Про це інформує пресслужба МВС.

За даними правоохоронців, підозрювані телефонували громадянам, видаючи себе за представників банку, і переконували, що доступ до їх рахунків отримали шахраї. Для того, щоб зберегти гроші, жертви мусили передати номер, CVV-код, PIN-код картки та термін дії.

Читайте також: Прикриваються військовими: шахраї запустили ще одну схему "заробітку" на українцях

Отриману інформацію, як зазначають у МВС, злочинці прив’язували до платіжних систем і, використовуючи технологію NFC, знімали готівку у банкоматах. Підозрювані, аби отримати кошти, додатково запитували у потерпілих код-підтвердження операцій.

За попередніми підрахунками силовиків, кіберзлочинці ошукали близько 60 громадян, а сума збитків сягає 1 млн гривень. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони, більше 30 банківських карток, SIM-карти і флеш-накопичувачі з доказами протиправної діяльності.

Чоловікам оголошено про підозру за ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу - "Шахрайство". Суд вже обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання від вартою. Якщо провина підозрюваних буде доведена Фемідою - їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Раніше ми давали поради та розповідали, як зберегти гроші на картці.