RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Шахраї придумали нову схему обману при купівлі прав водія

Щоб отримати водійські права, людині необхідно пройти навчання в автошколі, скласти спочатку іспит з теорії, потім пройти навчання практиці і скласти практичний іспит у Сервісному центрі МВС. Це займає щонайменше два місяці, деякі намагаються прискорити процес і стають здобиччю шахраїв.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Головного сервісного центру МВС.

Для цього аферисти створюють фішингові сайти, які зовні схожі на офіційні веб-ресурси Головного сервісного центру МВС. Проте їхня мета - виманювання у довірливих користувачів персональних даних. Підроблені ресурси просувають за допомогою реклами у соцмережах. Наприклад, "права за тиждень з офіційною реєстрацією в базі без передоплати".

У ГСЦ МВС розповіли про новий спосіб обману українців за допомогою фейкових довідок. Крім самого "пластику", шахраї видають "клієнтам" довідку про те, які категорії були відкриті для людини. Однак ці "документи" зі зрозумілих причин не відображаються у "Дії" і виявляється, що довідка про відкриття кількох категорій – підробка.

Читайте також: Або штраф, або позбавлення прав: водіям нагадали про популярне порушення правил дорожнього руху

"Не шукайте незаконних шляхів отримання водійських документів. Пам'ятайте, що за це передбачено відповідальність частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Це карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", правила лізингу транспортних засобів в Україні можуть змінити.