RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Як зберегти гроші на картці та ускладнити життя шахраїв: українцям дали поради

В Україні активізувалися інтернет-шахраї, які обкрадають громадян, використовуючи схему із "заблокованою" карткою. Щоб не стати жертвою аферистів, потрібно дотримуватися трьох простих правил.

Про це повідомляється на сайті ПриватБанку.

Правило №1. Ніколи не можна повідомляти інформацію про свої картки третім особам, навіть якщо вони звертаються нібито від імені банку.

"ПриватБанк не дзвонить і не надсилає повідомлення, щоб попросити клієнтів вказати номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код картки, пароль до Приват24, а також паролі, що надходять у SMS", - йдеться в повідомленні.

Правило №2. При отриманні SMS невідомого авторства з проханням надіслати отриманий код або дивний набір команд на інший номер, потрібно насторожитися - швидше за все це шахрайство.

"Не розголошуйте зміст отриманого вами SMS-повідомлення іншим особам. Також не виконуйте на телефоні операцій, суть яких ви не знаєте. Шахраї можуть обманом змусити вас налаштувати переадресацію дзвінків та SMS з вашого номера на чужий. Таким чином, адресовані вам SMS або дзвінки від банку надходитимуть шахраям, які зможуть використовувати їх для доступу до ваших рахунків", - пояснили фінансисти.

Правило №3. Отримання повідомлення про виграш, для якого потрібно сплатити податок, мито або ввести свої персональні дані, говорить про те, що ви стали мішенню шахраїв.

"Щоб уберегти себе від дій шахраїв, зайдіть на офіційний сайт компанії або зверніться до служби підтримки - великі компанії завжди розміщують інформацію про свої акції. Ніколи не переводите грошей до отримання призу і не поспішайте - розрахунок шахраїв будується на несвідомих та швидких діях клієнтів", - рекомендують у ПриватБанку.

Читайте також: ПриватБанк запровадив нові правила використання кредиток: хто не зможе переказати гроші

Про додатковий захист розповів сайт "Мінфін".

Обмеження доступу до системи Приват24. Фахівці радять активувати двофакторний захист для отримання доступу до Приват24.

Захист банківських карток від копіювання (дублювання). Не рекомендується знімати гроші з карток у банкоматах та терміналах, що стоять не в приміщеннях банків та торгових залів різних супермаркетів та ТРЦ. У банках і залах ТРЦ з більшою ймовірністю складніше встановити на банкомат скіммер і зовнішню веб-камеру. Можна також на банківській карті через Приват24 встановити нульовий ліміт зняття готівки в банкоматі та збільшувати його лише на час, коли необхідно зняти готівку.

Як розповідав "Апостроф", нещодавно клієнт ПриватБанку поскаржився, що намагався поповнити рахунок за допомогою банкомату, але залишився зовсім без коштів.