RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вони не мають реакції: боєць ЗСУ про дивну поведінку окупантів під Бахмутом

Український військовослужбовець Петро Волощенко із позивним "Стоун" розповів, що особисто спостерігав, як солдати, які наступали в районі Бахмута, перебували в наркотичному сп'янінні. Вони ніяк не реагували на гучні вибухи і на те, як помирають на їхніх очах товариші.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Читайте також: 'Яра' з "Холодного Яру": під Бахмутом загинула молодий бойовий медик

"Ці двоногі ходячі шлунки – це взагалі окрема розмова. Вони йдуть на наші позиції на повен зріст так, ніби вийшли на променад. У нас на позиціях стоїть "Дашка" (важкий 12.6 мм кулемет ДШК, – "Апостроф"), з нього звук такий, що не чутно, що тобі кричать на вухо", - зазначив Волощенко.

Водночас від пострілів на очах в окупантів відривалися частини тіла їхніх товариші по службі, проте вони на це теж ніяк не реагували.

"От іде десяток ворогів – четверо з них порвало на клапті, а решта п'ятеро навіть не пригнулось. То одразу зрозуміло, що вони "під чимось". Ми їх ловили і бачили, що воно під наркотою. Бо твереза людина вела б себе абсолютно інакше. Не почути пострілу "Дашки" неможливо, не побачити, як розірвало бійця поруч – неможливо", - наголосив боєць Збройних Сил України.

За його словами, людина так влаштована, що на рівні інстинкту тіло реагує швидше, ніж мозок почне розуміти. Тому те, що дають російським військовим на передовій, притупляє людські інстинкти, перетворюючи їх на "зомбі".

"В них ця реакція відсутня", – додав Волощенко.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Сюрприз готовий: навесні ворог зробить "жест доброї волі" - боєць ЗСУ