RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Не тільки Донбас: Росія готується до наступу ще на одному напрямку

За минулу добу українська армія відбила понад 140 атак окупантів на сході України, проте росіяни готуються до наступу ще на одному напрямку - Запорізькому.

Про це розповів секретар комітету ВРУ з питань національної безпеки Роман Костенко в ефірі каналу "Еспресо".

Він зазначив, що на півдні у росіян також є підготовлені угруповання та частини.

"На півдні ворог формує резерви, частину яких підтягнув з правобережжя Херсонщини під час свого відходу. Як для противника, так і для нас – це стратегічний напрямок. Наше завдання – звільнення та розчленування ворожого угрупування на дві частини, а для росіян – це і сухопутний коридор, та вихід до Азовського моря", - пояснив Костенко.

Читайте також: Навесні почнемо витісняти ворога, а до осені звільнимо Україну – доброволець з Ізраїлю

За його словами, ворогу треба тримати південь з погляду оборони, тому вони там сильно замінували та тримають угруповання. Однак, є інформація, що вони також планують там просуватися.

Костенко додав, що зараз активніші бойові дії йдуть на сході, де росіяни бачать можливість захопити Бахмут.

"На Запоріжжі ми зараз тримаємо оборону, а стратегічно – готуємо резерви і для оборонних дій, і для перспективи наступальних, якщо складуться відповідні умови", – резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", військовослужбовець ЗСУ Олександр Войтко розповів, що вкрай невдалі атаки на Вугледар зменшили запал росіян, рівень деморалізації зріс. Відповідно все частіше з'являється інформація, що той чи інший підрозділ не хоче йти на вірну смерть.