RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Прикривала з повітря піхоту: український "Перун" знищив ще одну броньовану "пташку"

3 березня над тимчасово окупованим Єнакієво зенітниками Нікопольського зенітного ракетного полку було збито винищувач-бомбардувальник Су-34, а вночі, 6 березня, нацгвардійці бригади "Спартан" в районі Бахмуту збили російський штурмовик СУ-25.

Про це повідомляє Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

Військовослужбовці НГУ на відстані до 4 кілометрів збили російський штурмовий літак Су-25 з польського ПЗРК "Перун" (Piorun), відомого також як Grom-М.

Читайте: Росіяни нервуються: військовий пояснив цікаву тенденцію у військах ворога

Ворожий штурмовик прикривав з повітря піхоту, яка наступала на лінію оборони захисників. Розрахунок відкрив вогонь та збив російський броньований штурмовик.

"Через тепловізор бачили, що літак було уражено і він пішов на зниження, доля пілота наразі невідома", - розповів командир дивізіону на псевдо "Партизан".

"Відпрацювали ціль з "Перуна", підбили літак і він почав змінювати напрямок польоту. З південного сходу робив маневр, щоб завдавати удари по нашим позиціям, та після влучання змінив траєкторію і почав робити різкий розворот на схід, після чого впав за лінією перетину", - доповнив розповідь оператор ПЗРК нацгвардієць на ім'я Роман.

Нагадаємо, що армія РФ перекинула під Бахмут зенітні комплекси С-60, розроблені ще в середині 1940-х років.