RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Весняні канікули вже близько: як відпочиватимуть школярі з різною системою навчання

Більшість українців виступила проти вивчення російської мови в школах, адміністрації яких мають право самі встановлювати дати канікул, тому у різних регіонах вони відрізнятимуться, хоча все одно триватимуть тиждень.

"Апостроф" пише, як відпочиватимуть від навчання українські школярі.

У деяких школах канікули стартуватимуть 27 березня, а закінчаться 2 квітня. У школах з трисеместровою системою діти на канікули підуть з 3 по 9 квітня.

Читайте: Весняні канікули 2023: коли українські школярі відпочиватимуть у країнах Європи

Враховуючи "законні" вихідні, у школярів буде 9 днів перерви від уроків.

У Луцьку деякі школи підуть на канікули вже 20 березня. Окрім того, шість закладів переносили весняні канікули на зиму, тобто учні ліцеїв №3, 5, 16, гімназії №6, ЗОШ №3 та 31 пішли на зимові канікули на тиждень раніше. В усіх інших закладах весняні канікули розпочнуться "за графіком".

Учні 27 шкіл міста Кропивницький підуть на весняні канікули з 27 по 31 березня. З 27 березня до 2 квітня відпочиватимуть учні Фортечної гімназії та двох ліцеїв – "Наукового" і "Перспектива". В Інноваційній гімназії канікули триватимуть з 27 по 28 березня, а учні НВО №32 відпочиватимуть з 28 до 31 березня.

У гімназіях "Інтелект" та "Сучасник", а також ліцеї "Нових технологій навчання" відпочиватимуть з 29 березня по 2 квітня, а у гімназії Олени Журливої та Класичної канікули триватимуть з 3 по 7 квітня.

У 226 школах регіону весняні канікули триватимуть з 27 березня по 2 квітня, але у 78 з 452 шкіл Кіровоградської області весняних канікул не буде, оскільки свою "відпустку" школярі відгуляли ще взимку.

У закладах загальної середньої освіти Полтавської міської територіальної громади весняні канікули триватимуть з 25 березня по 2 квітня.

У Коломиї "вакації" припадають на 27-31 березня.

Як розповідав "Апостроф", в українських школах планують запровадити два предмети – основи тактичної медицини та основи тактичної підготовки.