RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Повісили Валеру для залякування: українські прикордонники знову страшать білорусів, відео

Українські прикордонники на кордоні з білоруською "Глушковичі" Лельчицького району у Гомельській області встановили макет на дерево, який імітує "повішеного російського військового" та назвали його Валерою. Білоруські військові вважають, що таким чином українська сторона залякує їх.

Про це йдеться у сюжеті білоруського телеканалу ОНТ.

Читайте також: Загроза удару з Білорусі: Наєв розповів про ситуацію на північному кордоні

"Було встановлено макет повішеного військовослужбовця у формі російської армії, якого українські прикордонники назвали Валерою. Сказали, що це військовослужбовець убитий під Києвом. Це все з метою якогось залякування та психологічного тиску на військовослужбовців, які охороняють державний кордон нашої країни", - розповів офіційний представник Мозирського прикордонного загону Сергій Павлов.

Журналіст у телесюжеті перелічив без доказів усі "залякування", які нібито роблять українські прикордонники.

"Псування інфраструктури, агресивні жести, у тому числі зі зброєю, образливі написи на дорожніх знаках, листівки із закликами та аудіозаписи політичного характеру, дзвінки з погрозами оперативним черговим", - сказав він.

Як зазначив заступник начальника прикордонної застави "Глушковичі" Владислав Зенкович, також українські прикордонники нібито почали засвічувати лазерним променем відеокамери.

Нагадаємо, у мережі з'явилося нове відео фортифікаційних споруд та паркану на українсько-білоруському кордоні, які будує Україна для захисту від можливого вторгнення російсько-білоруських військ.