RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Прикордонники Білорусі "образилися" на українських колег: відео

Білоруські прикордонники поскаржилися на нібито провокації з боку українців під час патрулювання кордону .

Відео опубліковано у Telegram Прикордонного комітету Республіки Білорусь.

На кадрах, опублікованих білоруськими прикордонниками, видно, як з українського боку кордону йде озброєна людина, у касці, бронежителеті та балаклаві. Дійшовши до розпізнавальних знаків вона махає у бік Білорусі, після чого проводить долонею по горлянці, демонструючи, що чекає на білорусів у разі нападу з їхнього боку.

Читайте також: Операція "Стіна": від чого огороджується Україна

За словами білоруського прикордонника, цей інцидент стався у пункті пропуску "Поддобрянка": він також заявив, що українці нібито "наводили зброю" у бік білоруського прикордонного вбрання, хоча на кадрах цього не видно.

Правда той факт, що в т.ч, з території Білорусі наприкінці зими – на початку весни 2022 року в Україну вторгалися російські війська, а білоруські аеродроми активно використовуються російською авіацією для атак по території нашої країни, білоруських "вартових кордону" не бентежить, як і їхнього диктатора Олександра Лукашенка.

Паралельно в мережі з'явилися кадри перекидання з Росії до Білорусі чергової партії нових БТР-82A, БТР-80К, броньованих медичних та ремонтно-евакуаційних машин. Про це повідомила прес-служба оборонного відомства Білорусі.

Раніше командувач угрупуванням сил та засобів оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив про готовність ЗСУ відбити атаки з Білорусі.