RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На одному з напрямків Росія зазнає колосальних втрат: карта боїв

Вже більше року триває повномасштабна війна з російськими окупантами, 15 березня вони продовжили безуспішні наступальні операції під Вугледаром, а в Запорізькій та Херсонській областях росіяни будують нові укріплення.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Луганська та Харківська області

15 березня окупанти провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватово-Кременна та на південь від Кремінної. Генштаб України повідомив, що вони вели невдалі наступальні дії в районі Білогорівки (12 км на південь від Кремінної) та Спірного (26 км на південь від Кремінної).

Українське джерело стверджувало, що український танк скористався туманом і завдав раптового вогневого удару по російських позиціях за 20 км поблизу Лисичанська.

Донбас

15 березня росіяни продовжували наступ у Бахмуті та його околицях. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 березня, показують, як сили групи "Вагнера" борються за нові позиції приблизно в 4 км на північний захід від Бахмута. Вони просунулися на північний захід від Бахмута у напрямку Богданівки-Хромова.

Український Генштаб повідомив, що Сили оборони відбили російські атаки на північний захід від Бахмута в районі Оріхово-Василівки (12 км на північний захід), Ягідного (1 км на північний захід), Богданівки (6 км на північний захід) і на захід від Бахмута на районі Хромового (3 км на захід).

Читайте також: Яку зброю може отримати Україна за підсумками зустрічі "Рамштайн-10": список

15 березня окупанти також продовжили наземні атаки на лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Представник Українського об'єднаного прес-центру військ оборони Таврійський полковник Олексій Дмитрашковський заявив, що російські війська в ніч із 14 на 15 березня на цьому напрямі здійснили п'ять обстрілів українських позицій.

14 березня Міністерство оборони України опублікувало щоденник окупанта, знайдений у Вугледара, в якому вказано величезні втрати під час російських штурмів у цьому районі: протягом чотирьох днів вижили 57 із 434 російських солдатів, відправлених у бої, що становить трохи більше 13%.

Південна вісь

Окупанти продовжують будівництво оборонних укріплень на півдні України. Супутникові знімки, опубліковані 14 березня, показують збільшення російських укріплень поблизу Чистопілля Запорізької області (на північ від Токмака) між 4 грудня 2022 року та 9 березня 2023 року.

Також на них видно, що російські війська збільшили кількість бар'єрів та окопи вздовж доріг у Херсонській області, які ведуть до окупованого Криму.

Як повідомляв "Апостроф", 15 березня, українські воїни "приземлили" під Бахмутом російський фронтовий бомбардувальник Су-24.

Вам може бути цікаво:

Рамштайн-10: головні підсумки зустрічі

В Україні провели перші тренінги для сержантів ЗСУ: фото та подробиці

Російський літак наблизився до кордонів НАТО: його перехопили винищувачі