RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні провели перші тренінги для сержантів ЗСУ: фото та подробиці

В Україні сержанти Збройних сил поглиблено вивчають норми Міжнародного гуманітарного права в рамках відповідного пілотного проєкту.

Про це поінформували у Генеральному штабі ЗСУ.

Читайте також: Відома українка запропонувала створити жіночий підрозділ: у ЗСУ дали відповідь

Головною метою проєкту є поширення знань про міжнародне гуманітарне право та реалізація на практиці - неухильне їх дотримання військовослужбовцями. Головно це стосується сержантського складу – лідерів для підлеглих та помічників командира.

Основними складовими курсу є принципи та джерела Міжнародного гуманітарного права, поводження з полоненими, взаємодія з цивільними, засоби та методи ведення бойових дій, відповідальність за порушення норм, збір доказів про воєнні злочини, важливість взаємодії з пресою та медіаграмотність.

Загалом провели вже п'ять тренінгів з охопленням понад 100 військових ЗСУ.

Заняття проводили експерти ГО "Ліга офіцерів", зокрема керівник організації – полковник запасу Володимир Лукічов, капітан першого рангу запасу Андрій Коренько, Юрій Карін, військовий експерт головний координатор проєкту "Інформаційний спротив" та Сергій Мокренюк – відомий юрист, правозахисник.

Крім того, запросили з лекціями та розбором конкретних прикладів за своїми напрямками представників Міністерства оборони та Генерального штабу – докторку філософії з міжнародного права майор Інну Заворотько (представницю Департаменту юридичного забезпечення Міноборони) та начальника Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ полковника Богдана Сеника.

Проєкт започаткував Женевський центр управління сектором безпеки (DCAF) за підтримки Міністерства закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії разом з Міноборони України. Реалізацією проєкту опікувалася ГО "Ліга офіцерів".

Всі учасники заходу пройшли тренінги та отримали сертифікати про додаткове вивчення норм Міжнародного гуманітарного права.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як відбуватиметься мобілізація у 2023 році та хто першим потрапить під призов.