RU  UA

Скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру

Питання цієї війни вирішить точність західних боєприпасів, яких, на думку міністра оборони Олексія Резнікова, Україні потрібно близько мільйона одиниць.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор 103 бригади ТрО ЗСУ, депутат Львівської облради Олександр Ганущин.

За його словами, неможливо на "Ладі" обігнати "Mercedes", знайшовши саме таке порівняння точності західних і російських боєприпасів.

Читайте: Росіяни воюють на своєму максимумі, у них снарядний голод – капітан ЗСУ

Олександр Ганущин наголосив, що результат цієї війни на 75% визначає сила артилерійського снаряда. "Коли ми отримаємо сотні тисяч високоточних снарядів, баланс сил враз зміниться. У нас дуже багато артилерійської техніки на озброєнні, але дуже мало боєприпасів. Для наступу, в першу чергу, треба все подавити артилерією", - розповів він.

Окрім того, додав військовий, у росіян залишається все менше боєприпасів, бо виробляють вони їх дуже мало - значно менше, ніж вистрілюють в місяць.

"І найголовніше це розбиті стволи, які не підлягають реновації у притомні терміни. Відтак, у мене перед українським контрнаступом добрі передчуття. Можливо зараз, в найгіршій точці, коли ворог дуже серйозно береться за Бахмут, постійно атакує Вугледар, Авдіївку, нам видається, що зараз дуже важко. Проте весна вже в Україні, боєприпаси вже в Україні і дуже скоро бронетехніка буде в Україні. І застосування бронетехніки і точного боєприпасу вирішить питання цього весняного контрнаступу позитивно для нас", - висловив свою думку Олександр Ганущин.

Нагадаємо, раніше ми писали, що влітку Росія може зіткнутися з так званим "снарядним голодом", якщо до цього часу не налагодить свій ленд-ліз.

  • Вас може зацікавити:

Скільки залишилося боєприпасів на складах у Придністров'ї: озвучено неймовірну цифру

У ЄС погодили важливе рішення щодо боєприпасів для України: що відомо

Багато старого мотлоху: аналітик розповів, що зі зброї та боєприпасів залишилося у Росії