RU  UA

Як 150 танків Leopard 2 можуть змінити хід війни: думка експерта

Заявлені 150 танків Leopard, які західні союзники мають намір передати Україні, складають півтори танкові бригади. Якщо виходити із публічних даних, на кінець минулого року у ЗСУ було близько 900 танків: відповідно, загальна кількість машин збільшується на 15-20%.

Про це розповів воєнно-політичний експерт Юрій Федоров в ефірі Апостроф TV.

Він наголосив, що наскільки вони можуть змінити ситуацію на полі бою, залежить від того, які саме це танки: якщо Leopard 2, то це дуже потужна машина.

"Якщо йдеться про наступальну операцію (просування вперед і прикриття з флангів) в одному напрямку, то 150 танків буде достатньо. Слід мати на увазі, що не всі з поставлених танків будуть лише Leopard. Серед них будуть модернізовані Т-72 із Чехії та танки Challenger – серйозна сила", - зазначив Федоров.

Читайте також: Ще одна країна хоче передати Україні десятки танків: Путін намагається перешкодити

За його словами, якщо разом із Leopard та іншими танками сукупно поставлять близько 300-320 танків, то можна буде планувати серйозну наступальну операцію стратегічного характеру.

"Ми не знаємо, яку саме операцію планують у Генштабі ЗСУ. Про це не розповідають і правильно роблять. Якщо говорити про гіпотетичну наступальну операцію, яка зараз у всіх на слуху, то 300 танків і відповідної кількості БПМ має бути достатньо для прориву на узбережжі Азовського моря з перерізанням "сухопутного коридору" до Криму", - резюмував Федоров.

Як повідомляв "Апостроф", Україна в рамках пакету військової допомоги отримає від Британії ескадрон танків Challenger 2, навчання на яких уже проходять українські військовослужбовці.

  • Вас також може зацікавити:

Росіян упіймали на примітивному фейку про підбитий в Україні танк Leopard: фото

Україна отримає у кілька разів більше танків Challenger 2

В Україні хочуть побудувати завод з виробництва танків Panther: усі подробиці