RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Безкоштовне встановлення "розумних лічильників": як дізнатися, чи потрапив ваш будинок під програму

В Україні найближчим часом удвічі може зрости плата за світло, а деяким споживачам почали встановлювати "розумні" лічильники, які не лише самі передають покази, а й дають змогу заощадити.

Про це повідомляє ДТЕК "Київські електромережі".

Зазначається, що у рамках програми у столиці до кінця 2023 року встановлять понад 52 тисячі багатозонних лічильників, які допоможуть заощадити на спожитій вночі електроенергії. Насамперед прилади буде замінено у тих будинках, де електролічильники вичерпали термін експлуатації і це буде зроблено за рахунок інвестиційної програми та не передбачає жодних витрат для жителів міста.

Читайте також: Тарифи на світло можуть підняти в 4 рази: як влада хоче пом'якшити подорожчання

Встановлювати "розумні" лічильники продовжують і в Одесі – у 2023 році планується змонтувати понад 60 тисяч таких приладів обліку в Одесі, Подільському, Ізмаїльському та Білгород-Дністровському районах.

У Дніпропетровській області у поточному році встановлять понад 70 тисяч таких приладів обліку в Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі та Царичанському районі.

Варто зазначити, що програма діє не лише у вищезазначених областях, а й по всій Україні.

Аби переглянути, чи підпадає ваш будинок під програму та чи буде вам замінено лічильники цього року, необхідно перейти за посиланнями для свого міста та обрати розділ "Встановлення багатозонних лічильників клієнтам за інвестпрограмою 2023 року".

Нагадаємо, "розумні" лічильники автоматично передають дані про спожиту електроенергію, що економить час клієнта - йому не потрібно додатково повідомляти компанії ці дані через онлайн-сервіси або кол-центр. Крім того, нові лічильники дають змогу економити гроші за рахунок денного та нічного використання електроенергії. Це може значно скоротити витрати на електрику за умови активного використання нічного тарифу.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні боржникам з комунальнихплатежів почали погрожувати відключенням "благ". Останні кілька місяців люди стали гірше платити комуналку.

Вас може зацікавити:

Що в результаті змінилося? Українці знайшли серйозний недолік у роботі "розумних лічильників"

Українців переведуть на "розумні" лічильники газу: де ставитимуть і кому замінять безкоштовно

Суми стали "космічними": українців шокували платіжки від "Нафтогазу"