RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Число катівень на окупованих територіях зростає: зведення за 17 березня

Російські окупанти протягом доби, 17 березня, продовжили завдавати ударів по території нашої країни. Нарахували 19 авіаційних та 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Втрачають окупантів сотнями, а техніку - десятками: оновлені дані про втрати ворога

Там зазначили, що загроза завдання ракетних ударів - висока. Українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

За інформацією Генштабу, російські окупанти за підтримки місцевих колаборантів збільшують кількість катівень на окупованих та захоплених територіях. Зокрема, одну з них помітили у південно-східній частині Енергодара Запорізької області.

"Там піддаються жорстоким тортурам громадяни з проукраїнськими поглядами, а також ті, хто не бажає виконувати вимоги місцевої окупаційної так званої влади", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на фронтах

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін. Росіяни проводять інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. У Бєлгородській області окупанти тримають угруповання військ для проведення демонстративних дій і недопущення перекидання українських підрозділів на інші напрямки. За добу обстріляли райони населених пунктів Старикове, Волфине та Соляники Сумської області, а також Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Красне Перше, Кутьківка, Дворічна, Западне та Тернова Харківської області.

Куп’янський та Лиманський напрямки: зафіксовані безуспішні наступи. Обстріляли: Веселе, Гряниківка, Вільшана, Крохмальне, Берестове, Діброва і Андріївка Харківської області та Новоєгорівка, Невське і Білогорівка - Луганської. Окупанти безуспішно намагалися наступати у напрямку Гряниківки, Верхньокам’янського та Спірного.

Бахмутський напрямок: ворог штурмує Бахмут. За добу українці відбили численні атаки в районах н. п. Кліщівка та Іванівське. Росіяни обстріляли: зокрема, Міньківка, Оріхово-Василівка, Залізнянське, Васюківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Озарянівка та Олександро-Шультине Донецької області.

Авдіївський, Мар’їнський та Шахтарський напрямок: зафіксовані безуспішні наступи поблизу н. п. Кам’янка, Невельське, Авдіївка та Мар’їнка Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка, Марїнка, Вугледар, Велика Новосілка та Золота Нива Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: росіяни ведуть оборону. Обстріляли райони н. п. Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки і Кам’янське Запорізької області; Времівка Донецької області; Добра Надія - Дніпропетровської, а також Дудчани, Качкарівка, Веселе, Козацьке, Іванівка, Микільське, Дніпровське, Херсон, Берегове Велетенське і Кізомис на Херсонщині.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ оцінили ймовірність нового ракетного удару по Україні.

Вас може зацікавити:

Як 150 танків Leopard 2 можуть змінити хід війни: думка експерта

Дозволить заощадити час: експерт розповів, як західні льотчики допоможуть Україні у війні проти РФ

Скільки російських солдатів загинуло під Бахмутом: названо вражаючу цифру