RU  UA

Постановковий візит Путіна та очікування ЗСУ: як живе окупований Крим зараз

Путінський візит до тимчасово окупованого Криму - це постановка, а кримчани вже готуються зустрічати Збройні Сили України, тоді як російські окупанти збирають списки на "евакуацію" чиновників і силовиків.

Про це заявив в етері Апостроф TV Денис Чистіков, заступник Постійного представника президента України у Криму.

За його словами, кримчани дізналися про візит Путіна лише з "офіційних ЗМІ" та телеграм-каналів, оскільки він раптово з'явився в Севастополі, нібито поспілкувався з тамтешнім "керівництвом", а потім з території військового аеродрому одразу вилетів із Криму.

Читайте також: Як ЗСУ звільнятимуть Крим: Чубаров озвучив прогноз

Варто зауважити, що на зустріч із ним покликали "начальство" Севастополя, але там не було кримського гауляйтера Аксьонова, що може вказувати на охолодження відносин між Кремлем та "урядом" республіки, яке знаходиться у Сімферополі.

"Кримчани, незалежно від ідеологічних уподобань, щоразу все менше довіряють російській пропаганді, розуміючи, що ЗСУ все одно звільнять Крим. Точних термінів ніхто не назве, але таке розуміння є. Активність демонструє кримський рух спротиву. Вони поширюють листівки проукраїнського змісту, а також у Криму з потеплінням побільшало української символіки", - додав Чистіков.

Разом з кримчанами готуються й російські окупанти, тільки вони це роблять у дещо інший спосіб.

"Ще минулого року окупанти на півночі Криму почали збирати списки на "евакуацію" чиновників, силовиків та членів їхніх родин. Йде підготовка до "евакуації" органів "влади" не лише на півночі Криму, а вже й у центрі - у Джанкойському районі. Практика показала, що це все насамперед спрямоване на заспокоєння самих колаборантів, щоб вони не переживали, що Росія їх кине. Хоча, як ми бачимо по окупованих районах сусідньої Херсонської області, ніхто не збирається рятувати колаборантів. Там також збирали "списки на евакуацію", але за підсумками нікого не вивезли", - наголосив заступник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яка зараз ситуація в Криму.

Вас може зацікавити:

Військове звільнення Криму у пріоритеті, та є варіанти - Рефат Чубаров

В окупованому Криму спалахнула потужна пожежа: у мережі показали відео

Викликають лише посмішку: військовий експерт про окопи у Криму