RU  UA

Американська ІПСО: у ЗСУ прокоментували заяви Білого дому про наступ росіян

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі вважає, що російські війська можуть незабаром спробувати на кількох напрямках розпочати новий наступ на Україну, тому Вашингтон посилює військову допомогу Києву, утім у американців є свої інтереси.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор 103 бригади ТрО ЗСУ Олександр Ганущин.

Військовий зазначив, що заява одного з речників Білого дому є серйозним аргументом, але у США повинні реагувати на візит китайського лідера Сі Цзіньпіня до Москви, тому, на його думку, ми маємо справу з американською ІПСО.

Читайте: Підривають світовий порядок: у США обіцяють стежити за відносинами РФ та Китаю

"Росія мала б бути натхненна візитом китайського лідера й американці на зустріч цій натхненності кажуть: "ну показуйте щось на фронті, ви ж там на кількох напрямках ніби то готові наступати", - зауважив майор 103 бригади, насправді кваліфікуючи дії росіян на фронті як "затухання".

Він не виключає, що російські "суїцидальні настрої" можуть спровокувати наступ, умовно, з Білорусі в напрямку на Суми, в напрямку з Придністров’я тощо, але все це сценарії не реальні, а фантастичні, тому що сил і засобів у агресора немає.

"Сьогодні є інформація, що Т-55 йдуть колонами десь там з баз зберігання. Невідомо чи взагалі ця техніка з'їде з потягу. Безумовно росіяни можуть створити нову напругу, але я не вірю ні в які нові великі наступальні напрямки", - розповів Олександр Ганущин, додавши, що зараз російські потуги вимірюються вулицями в Бахмуті і якимись метрами на підступах до Вугледару.

Крім того, американські заяви слід читати ще й таким чином, щоб мотивувати союзників пришвидшити допомогу Україні, тому що війна триває, - резюмував він.

Нагадаємо, що Росія відправляє на фронт танки сімейства Т-54/55, які створювалися ще за Сталіна.

  • Вас може зацікавити:

Залишилися лише такі: у Росії "запустили" на Вашингтон саморобну "ракету", курйозне відео

Путін діє за прикладом Брежнєва: інженер-конструктор пояснив, чому провалився запуск ракети "Сармат"

"Найсмертоносніший" пілот F-16 зі США готовий воювати за Україну