RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Пом'яни, Господи, душі рабів твоїх: сильні молитви у Батьківську суботу 25 березня

25 березня православні християни відзначають третю поминальну суботу Великого посту, яка припадає на четвертий Хрестопоклонний тиждень Великого посту і завершує низку поминальних днів.

"Апостроф" пропонує молитви, якими потрібно згадувати не лише своїх покійних родичів, а й знайомих, друзів, а також усіх православних християн.

Читайте: Церковний календар на березень: головні релігійні свята

***

Боже Всемогутній, довіряючи Твоєму великому милосердю, заношу до Тебе мою покірну молитву: визволи душу Твого (Твоєї) слуги (називаємо ім’я) від усіх її гріхів і кар за них. Нехай святі янголи якнайшвидше запровадять її із темноти до віковічного світла, з покарання до вічної радості. Через Христа, Господа нашого. Амінь.

***

Господи, прихили своє вухо до наших прохань, коли в покорі благаємо про Твоє милосердя. Прийми душу слуги Твого (Твоєї), якій Ти наказав покинути цю землю, до країни світла і миру та долучи її до грона Твоїх вибраних. Через Христа, Господа нашого. Амінь.

***

Пресвята Діво неустанної помочі, Мати милосердна, благоволи поглянути на бідні душі, які Божа справедливість затримує в полум’ї чистилища. Вони дорогі Твоєму Божому Синові, бо завжди Його любили і зараз палко прагнуть бути біля Нього, але не можуть розірвати пута, які їх тримають у палючому вогні чистилища. Хай зворушиться Твоє серце, милостива Мати. Поспіши втішити душі, які Тебе завжди любили і зараз зітхають до Тебе. Адже це Твої діти, допоможи їм.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли православний і "католицький" Великдень у 2023 році, та розповідав про головні заборони свята.

  • Вам може бути цікаво:

Всесвітня батьківська субота: як правильно поминати померлих

Великдень вже скоро: коли відзначають у 2023 році і як віруючим приготуватися до великого свята

Дотримуватись можна не всім: кому не можна поститися у 2023 році