RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

13 ударів по районах зосередження окупантів та майже 80 відбитих атак: актуальне зведення Генштабу

Триває 394-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, свої основні зусилля вони зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. За добу 23 березня наші захисники відбили на них понад 79 атак.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали 37 авіаційних та 4 ракетних удари, один з яких - по Краматорську. Також ворог здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Хоча РФ зберігає військову присутність на території Білорусі, формувань наступальних угруповань не виявлено. Водночас, противник продовжував інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. З мінометів та ствольної артилерії росіяни обстріляли понад 20 районів населених пунктів Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти обстрілювали райони населених пунктів Харківської, Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог не припиняв штурм Бахмута, саме там відбулося найбільше бойових зіткнень. Було відбито атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка та Предтечине Донецької області. Під ворожий вогонь потрапили понад 15 населених пунктів.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Численних ворожих обстрілів зазнали населені пункти Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. При цьому обстрілює населені пункти обох областей.

Читайте також: Нічна атака "шахідами" на Україну: стало відомо про прильоти

Відомо, що через значні втрати окупанти збільшують кількість ліжко-місць у шпиталях тимчасово захопленої території Луганської області. У Троїцькому кількість ліжко-місць військового шпиталя збільшено з 200 до 400. При цьому всіх поранених осіб офіцерського складу було евакуйовано на територію РФ.

Зафіксоване збільшення смертності серед поранених окупантів в період з 17 по 21 березня через велику кількість важких поранень, погане медичне забезпечення та непрофесійність медичного персоналу.

Українська авіація за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 4 БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс та 2 склади пально-мастильних матеріалів.

Як розповідав "Апостроф", ввечері 23 березня українським військовим вдалося знищити дві російські ракети, випущені на Одещині.

  • Вас також може зацікавити:

"Арчери", "Леопарди" та багато іншого: Україна отримає допомогу від двох країн Європи

Не схоже на ротацію: боєць ЗСУ про маневри ворога у Новій Каховці

Далі Росії не вистачить ресурсу: у розвідці назвали терміни завершення війни в Україні