RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Право є, а відстрочки нема: що робити, якщо військкомат не приймає документи

Через широкомасштабне вторгнення Росії в Україні було оголошено загальну мобілізацію - взяти у руки зброю змушені були чоловіки віком від 18 до 60 років. Водночас деякі громадяни мають право на звільнення від служби та можуть отримати відстрочку.

Що робити, якщо під час особистого візиту в ТЦК не приймають заяву із документами про відстрочку йдеться у матеріалі "Обозреватель".

Так, якщо працівники не хочуть ставити відмітку чи з інших причин не приймають документи, їх разом із заявою можна відправити "Укрпоштою" цінним листом з описом вкладення.

Читайте також: Як отримати відстрочку від мобілізації в Україні: покроковий алгоритм

Для надсилання запиту на звільнення від мобілізації громадянин може прикріпити до листа звичайні копії або копії із написом "Згідно з оригіналом, дата, прізвище, ініціали та підпис" на кожній сторінці. Також можна додати нотаріально завірені копії. При цьому, на руках залишаються оригінали документів, а також опис вкладення та чек, які є доказом того, що військкомат отримав запит на звільнення від мобілізації та надання відстрочки.

Раніше ми писали, що у Збройних Силах України підтримують ідею появи окремого бойового жіночого підрозділу.

Вас може зацікавити:

Повістку вручили не за місцем реєстрації: що потрібно знати

Демобілізація за станом здоров'я: якій ще категорії українців дозволять звільнитися

Є п'ять винятків: коли чоловікам можна не з'являтися у військкомат за повісткою

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.