RU  UA

Піхота "мертвого моря": у ЗСУ озвучили втрати морпіхів РФ під Вугледаром

Окупаційне командування через катастрофічний брак людей і величезні втрати змушене кидати під Вугледар матросів Тихоокеанського флоту РФ. Найбільші втрати окупанти зазнали там на початковому етапі, коли намагалися атакувати наші позиції в лоб з великою кількістю бронетехніки – вони потрапляли на мінні поля та роботу нашої артилерії.

Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Олександр Войтко в ефірі Апостроф TV.

"Потім вони змінили тактику штурмів, але їм це не допомогло. Втрати все одно були великими. У хід пішли частини морської піхоти Тихоокеанського флоту (ТФ). Можете уявити, де Україна, а де Тихий океан. У цих частинах також великі втрати. Останні взяття полонених показує, що під Вугледаром у частині морської піхоти направляють просто матросів ТФ, знімаючи їх з кораблів і відправляючи на "посилення" до морпіхів", - зазначив він.

Читайте також: Росія може піти у наступи на кількох напрямках, але є нюанс

За словами військового, як кажуть окупанти у радіоперехопленнях, у деяких батальйонах морської піхоти РФ із 300 осіб залишилося в кращому разі 50, але й ті не надто хочуть далі йти на штурми.

"Тому ці батальйони посилювали матросами та різного роду "козаками" та "добровольцями", які ще менше горять бажанням штурмувати наші позиції", - резюмував Войтко.

Як писав "Апостроф", кореспондент "Радіо Свобода" Мар'ян Кушнір розповів, що зараз відбувається у районі Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

Кульмінація минула: військовий аналітик розповів про сили наступу ворога під Бахмутом

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому провалився наступ окупантів

Скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру