RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

"М'яса" для м'ясорубок дедалі менше: на що вирішила піти Росія у війні проти України

Росія знімає з консервації танки Т-54 та Т-55, тому що вони технологічно прості. Це роблять з огляду на санкції, які унеможливили поставки високотехнологічних засобів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець, голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Обстріли не припиняються: з Авдіївки евакуювали всі комунальні служби

Так, за його словами, росіяни знімають зі зберігання старі танки, однак їхня якість залишається під питанням.

"Ми не знаємо, яка якість. Математично там може бути декілька мільйонів снарядів, але чи зможуть вони їх використати та чи зможуть застосувати – це дуже велике питання. Ті снаряди, які вони вже використовують, за великим рахунком є снарядами другого-третього сорту, які підлягали утилізації. Звичайно, тут уже говорити про якість боєкомплекту складно", - зазначив він.

Ремонт же старих Т-54 та Т-55, які ставали на озброєння за СРСР в 1946-50-х роках, говорить про те, що санкції вплинули на російську економіку. Тепер їй складно дістати високотехнологічні засоби для оснащення Т-80 та Т-90.

"А Т-54 та Т-55 – це танки, які ставали на озброєння за СРСР в 1946-50-х роках. Вони технологічно прості. В даних реаліях росіянам просто легше технологічно їх відновлювати. У будь-якому разі, це танк, який стріляє снарядом, в який можна посадити екіпаж, який може становити серйозну загрозу для нашого війська", - застеріг він.

Хоч на даному етапі росіяни мають потужний людський ресурс і ще можуть відправити екіпаж в один бік, як вони відправляють масово піхотинців, однак дедалі менше людей готові гинути за Росію.

"Зараз соцмережі наповнені роликами, як російські мобілізовані незадоволені ставленням до них, як їх кидають у мʼясорубки. Вони заявляють про те, що з роти залишилося 10-15 осіб. Це свідчить про те, що готових загинути росіян теж стає все менше. Більшість, що приходять з мобілізованих, той самий бойовий армійський резерв, свідчить про те, що не все так просто в тупому виконанні наказів російського командування", - розповів військовий.

Російським офіцерам зараз доводиться частіше шукати компроміс між мобілізованими і тими задачами, які перед ними поставлені.

"Якщо раніше можна було просто розстріляти, налякати або звинуватити в зраді батьківщині, і нічого офіцеру за це не буде, то тепер, враховуючи технології та наявність гаджетів у військових, вони намагаються це донести принаймні до свого, як вони вважають, доброго царя, Путіна. Це смішно, бо ми розуміємо, що він і відправляє їх на цю загибель. Але з іншого боку це добре, бо ми розуміємо, що російське суспільство має пройти всі фази усвідомлення свого військового становища в Росії, що вони не розглядаються як громадяни великої країни, а є просто розхідним матеріалом", - додав Іван Тимочко.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": У росіян величезний страх втратити Донецьк - голова ради резервістів ЗСУ

  • Вас також може зацікавити:

Решта фронту завмерла: названі найгарячіші точки на Донбасі

Росія може піти у наступи на кількох напрямках, але є нюанс

Окупанти припинили наступ на одному з напрямків, та посилюють терор мирних жителів у Бердянську