RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Окупанти припинили наступ на одному з напрямків, та посилюють терор мирних жителів у Бердянську

Триває 396-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, основні зусилля вони зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках: на них наші воїни відбили понад 85 атак загарбників. На Шахтарському напрямку, де Росія також наступала до цього - штурмів минулої доби не було.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За добу 25 березня росіяни завдали 34 авіаційних та 4 ракетних удари, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Протягом минулої доби ворог обстрілював райони населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки, Кремінної, Білогорівки та Виїмки. Під ворожий вогонь потрапили райони населених пунктів Харківської, Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут, а також райони Богданівки і Предтечиного. Обстріляв 9 районів населених пунктів Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка. Численних ворожих обстрілів зазнали 10 населених пунктів Донеччини.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести обороні дії. Також росіяни обстріляли райони населених пунктів обох областей.

Читайте також: Росія розмістить ядерну зброю у Білорусі: що задумав Путін

В окупованому Бердянську Запорізької області загарбники вимагають від місцевих жителів до 1 квітня отримати в міській комендатурі перепустки для переміщення по окупованих територіях області. Але це можна зробити тільки після успішного проходження фільтрації. Перепустки видаватимуться окремо на людей та на транспортні засоби.

Українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження загарбників. Також наші захисники збили ворожі БпЛА типу "Орлан-10" та "Суперкам".

Підрозділи ракетних військ і артилерії минулої доби уразили 3 пункти управління та 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Раніше "Апостроф" розповідав, коли завершується набір до "Гвардії наступу".

  • Вас може зацікавити:

Інформація – теж зброя: Маляр закликала не обговорювати контрнаступ ЗСУ

Не відповідає дійсності: боєць ЗСУ про "снарядний голод" у окупантів

Піхота "мертвого моря": у ЗСУ озвучили втрати морпіхів РФ під Вугледаром