RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Окупанти відмовляються виконувати накази командирів: свіже зведення Генштабу

Триває 399-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, в епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка та їх околиці. Протягом доби 28 березня українські воїни відбили 57 атак на цих напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби росіяни завдали 18 авіаційних та 3 ракетних удари, здійснили 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

28 березня, внаслідок ракетного удару по інфраструктурі міста Богодухів Харківської області, постраждали цивільні люди, пошкоджені приватні будинки.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Протягом минулої доби ворог обстріляв райони трьох населених пунктів Сумської області та 12 - Харківської.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, Білогорівка, Верхньокамянське та Берестове. З артилерії обстрілював райони 10 населених пунктів на Харківщині, 5 - на Луганщині та Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут. Проте, наші захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки противника. Протягом минулої доби ворог без успіху наступав в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Предтечине та Озарянівка Донецької області та обстріляв 13 населених пунктів.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Степове, Первомайське та Мар’їнка, успіху не мав. Також здійснив обстріли населених пунктів.
  • На Шахтарському напрямку росіяни також обстріляли райони чотирьох населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни обороняються та обстрілюють населені пункти Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Читайте також: "М'яса" для м'ясорубок дедалі менше: на що вирішила піти Росія у війні проти України

У Генштабі повідомили, що окупанти продовжують використовувати лікарні окупованих територій для лікування своїх поранених. Зокрема у Біловодську Луганської області облаштовано військовий шпиталь на 200 ліжкомісць, усіх цивільних людей "виписано".

Останнім часом спостерігається тенденція, коли російські загарбники відмовляються виконувати накази командирів. Так, 23 березня, за відмову виконувати бойове завдання, було обеззброєно та доставлено до Макіївки Донецької області близько 70 осіб із підрозділів добровольчих формувань "невський" та "ветерани". Подібний випадок стався і 25 березня, виконувати наказ відмовився особовий склад роти розвідки противника, що діє на Авдіївському напрямку.

Українська авіація за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші захисники збили ворожі БпЛА "Орлан-10" та "ZALA".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс, а також склад боєприпасів.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 28 березня за рік т.зв. "СВО" вже "демобілізовано" 2 тисячі представників офіцерського складу російської армії.

  • Вас може зацікавити:

Це за Іловайськ: ЗСУ ліквідували топ-офіцера армії Росії

"Піхота мертвого моря": у ЗСУ озвучили втрати морпіхів РФ під Вугледаром

Знищення російського генерала: у справі спливли цікаві подробиці