RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Росіяни зміцнюються на Запоріжжі та готуються посилити наступ на Бахмут: карти боїв

Росіяни можуть перегрупуватися в районі Бахмута, для того, щоб пізніше посилити наступ на місто. У Запорізькій області окупанти зміцнюють оборону та готуються до українського контрнаступу.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Луганська та Харківська області

28 березня російські війська продовжили наземні атаки на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна. У Генштабі України заявили, що вони без успіху наступали поблизу Крохмального, Кузьминого, Білогорівки, Верхньокам'янського, Берестового.

Представник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що за останню добу на цій лінії сталося 13 бойових зіткнень і що хоча росіяни зосередили там частину своїх найкращих військ, їм не вистачає бронетехніки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 березня, показують, що українські сили здійснили обмежений поступ у лісовій зоні біля Діброви, приблизно за 6 км на захід від Кремінної.

Донбас

28 березня окупанти продовжили наступати в районі Бахмута і просунулися в межах міста. Геолокаційні кадри свідчать про те, що російські війська, ймовірно, просунулися у південному Бахмуті та Бахмутському міському ринку у центрі міста.

Глава так званої "ДНР" Денис Пушилін 28 березня заявив, що російське угруповання військ під Майорськом (20 км на південний захід від Бахмута) поки не має негайного наказу про наступ. У Генштабі України повідомляли, що російські війська вели безуспішні наступальні дії на сам Бахмут, за 11 км на північний захід від Бахмута в районі Оріхово-Василівки та Богданівки та за 16 км на південний захід від Бахмута в районі Іванівського та Озаранівки.

Можливе перегрупування російських військ у районі Бахмута. За словами Череватого, за останні три дні темп наступальних дій росіян у Бахмуті та його околицях знизився, і це може свідчити про перегрупування російських військ. Також 28 березня російські війська продовжили наступ на лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Читайте також: Ранок починається не з кави: у Мелітополі знову пролунали вибухи, фото та відео

Південна вісь

Окупаційний "голова" Запорізької області Євген Балицький заявив, що українські сили випустили шість ракет HIMARS учбового закладу в Мелітополі 27 березня, а український мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що удару було завдано по району концентрації російських військ у місті.

Російські війська продовжують зміцнювати свої позиції на півдні України, побоюючись контрнаступу українських військ. Супутникові знімки також показали, що росіяни риють нові траншеї вздовж доріг до північного Криму.

При цьому окупанти знизили інтенсивність обстрілів у Херсонській області. 28 березня керівник Об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що протягом останніх трьох днів російські війська не обстрілювали Дніпро-Бузький лиман із Кінбурнської коси через погані погодні умови.

Вона зазначила, що українські удари по російських складах боєприпасів та артилерійських систем підривають російське матеріально-технічне забезпечення та змушують російські війська знизити свою активність на східному (лівому) березі Дніпра.

Раніше "Апостроф" розповідав, на що вирішила піти Росія у війні проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти відмовляються виконувати накази командирів: свіже зведення Генштабу

Білоруси в лавах "Вагнера": стало відомо, скільки вже ліквідували

ЗСУ ліквідували 2 тис. ворожих офіцерів: оприлюднено кількість та звання