RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Можливе підвищення води в річках: українців попередили про небезпеку у квітні

В Українському гідрометеорологічному центрі попередили про небезпечні явища найближчими днями. Очікується формування чергової хвилі повені з підвищеннями рівнів води у низці річок України.

Про це повідомляє пресслужба Укргідрометцентру.

Читайте також: Зима заблукала: заворожуючі кадри снігу, що випав у Криму

Так, 31 березня - 2 квітня на річках Закарпатської області прогнозують підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м над рівнями, в межах русел річок без загроз.

30 березня-3 квітня триватиме поступовий розвиток водопілля на Десні та її притоці Сейм у межах країни з підвищеннями рівнів води на 1-10 см за добу. Це супроводжуватиметься виходом на заплаву та з подальшим затопленням заплави, а також порушенням транспортного сполучення з н. п. уздовж Десни у Новгород-Сіверському, Корюківському районах Чернігівської області. На її притоці річці Снов фіксуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через трасу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області. Оголошено ІІ рівень небезпеки.

На р.Сейм у межах країни затоплення заплави у створі поста не прогнозують. Може ускладнитися сполучення з окремими селами, що спостерігалося під час зимового паводку у Ніжинському районі на Чернігівщині. Там фахівці оголосили І рівень небезпеки.

31 березня - 3 квітня через можливі опади на рiчках басейну Захiдного Бугу у Львiвській та Волинській областях, у верхiв'ї рiчки Стир біля села Щуровичi теж пiдвищуватимуться рiвнi води на 0,1-0,5 метра над поточними рівнями.

Подекуди можливий вихiд води на заплаву з подальшим затопленням заплави річки Солокiя - м.Червоноград. Оголошено I рiвень небезпеки.

Нагадаємо, раніше КМДА оголосила попередження, що столицю може підтопити.

  • Вас також може зацікавити:

Українці можуть зникнути: що чекає на нашу країну через зміну клімату

Ужгородом пронісся потужний ураган, зриваючи з будинків дахи: фото та відео

На Україну насувається небезпечна погода: карта та прогнози синоптиків на 29 березня