RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На Донбас обрушився сильний снігопад: де люди сидять без електрики

Донецьку область накриває снігопадами, які руйнують дерева, обривають лінії електропередач і приносять чимало інших негараздів місцевим жителям.

Наприклад, снігом завалило Слов'янськ, розповів мер Вадим Лях у соцмережі.

"Такої погоди ми не бачили і взимку. Повалені дерева, завали. Пориви електроліній. Електрика відсутня у багатьох мікрорайонах. Серед них Лісовий, Центр, Билбасівка, Черевківка. Комунальні служби та РЕМ уже розпочали відновлювальні роботи", - зазначив Лях.

Читайте також: Стабільно по-весняному: синоптик розповіла про погоду в перші дні квітня

Сусідні Краматорськ та Костянтинівка також у снігу. Жителі зазначають, що в цих містах гілки і дерева, що обвалилися, перегородили тротуари, обірвані дроти. Є проблеми із міськтранспортом.

Окуповану частину Донецької області також замело снігом. Мешканці Донецька, Горлівки, Макіївки пишуть про слизькі тротуари та дороги. На головних вулицях Донецька машини проїжджають, на другорядних снігу настільки багато, що проїзд дуже утруднений.

"Мер" міста від угрупування "ДНР" Олексій Кулемзін повідомив, що за останню добу у Донецьку випало до 30 сантиметрів снігу.

За інформацією "мера" Горлівки, у багатоквартирному будинку в Центрально-Міському районі через сильний снігопад обрушилася покрівля.

"Порушено систему централізованого опалення, затопило два поверхи. Без постраждалих" , - написав Іван Приходько у телеграм.

Також, за його словами, у Микитівському районі впали дві ялини біля місцевого Палацу культури.

В окупованому Луганську комунальники також намагаються впоратися із наслідками снігопаду.

Ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що зараз близько 300 одиниць спеціальної техніки та понад тисячу робітників залучено до прибирання снігу.

Відомо, що близько 200 тисяч абонентів залишилися без світла, припинили генерацію теплоенергії низка котелень, повсюдно спостерігаються перебої з інтернетом.

Нагадаємо, у Росії тисячі машин застрягли на трасі через буран.

  • Вас також може зацікавити:

Українці можуть зникнути: що чекає на нашу країну через зміну клімату

В Україні різко змінюється клімат і зростає температура: коли взимку ходитимемо у майках

Клімат в Україні змінюватиметься: названо найжорстокіший сценарій