RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Ворог не припиняє спроби захопити Бахмут і продовжує примусову паспортизацію: зведення Генштабу

Йде 404-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - було відбито понад 70 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби 2 квітня росіяни завдали 5 ракетних та 32 авіаційних удари, здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Окупанти за добу обстріляли 4 населених пункти Сумської області та 4 - Харківської.
  • На Куп’янському напрямку під ворожі обстріли потрапили 7 населених пунктів Харківської області та Новоселівське на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Верхньокам’янського. З артилерії били по населених пунктах Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку росіяни продовжують штурмувати Бахмут, намагаючись взяти його під повний контроль. Наші воїни відбили понад 20 ворожих атак. Також наші захисники відбили атаки окупантів у районі населеного пункту Іванівське. Росіяни обстріляли 11 населених пунктів Донецької області.

Читайте також: Як ефективно боротися з іранськими дронами: Наєв поділився досвідом

  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Первомайського та Мар’їнки, успіху не мав. Минулої доби, лише поблизу Мар’їнки та Авдіївки українські воїни відбили понад 15 ворожих атак. Також загарбники обстрілювали населені пункти Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог також обстріляв декілька населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни удосконалюють оборонні рубежі та позиції. Обстріляли понад 30 населених пунктів неподалік лінії бойового зіткнення.

На окупованих територіях Запорізької області загарбники продовжують примусову паспортизацію. У Мелітополі вони примушують вчителів шкіл до 1 червня написати відмову від українського громадянства та отримати російські паспорти.

Українська авіація за добу завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, 3 позиції засобів протиповітряної оборони та 6 інших важливих об’єктів ворога.

Як писав "Апостроф", керівник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування Олексій Дмитрашковський розповів, що ЗСУ вибили росіян з кількох позицій на Донбасі.

  • Вас може зацікавити:

У боях за Україну загинув боєць із позивним "Моджахед": що відомо

Робот-вбивця на колесах: у ЗСУ створили унікальну машину для розвідки боєм - фото

Контрнаступ ЗСУ вже розпочався: військовий експерт пояснив, чому це так