RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Видача сертифікатів за зруйноване житло: які квартири зможуть отримати українці

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про компенсацію зруйнованого житла внаслідок війни. Українці зможуть отримати грошовий сертифікат, призначений для купівлі нового житла.

Аналітики ЛУН проаналізували все житло, виставлене сьогодні на продаж у Києві, Львові та Одесі, розповівши про те, на яке житло сьогодні можуть розраховувати постраждалі.

Читайте також: Хто хоче отримати компенсацію за все майно, чекатиме грошей від Росії – Олена Шуляк

Найменша вартість квадратного метра спостерігається у всіх будинках, збудованих у період з 1955 по 90-ті. Це радянські хрущовки та панельки. У столиці ціна метра цього, не найелітнішого житла, буде в діапазоні 40-49 тис. грн, у Львові - від 36 до 43 тис. грн, в Одесі - від 28 до 34 тис. грн.

Що зможуть купити українці?

Аналітики вважали, що сім'ї зможуть купити нерухомість у спальному районі, у будинках панельної забудови, у квартирах, у яких потрібно зробити косметичний ремонт, і головне – це окремі кімнати для сім'ї з дітьми та мінімальним бюджетом.

У столиці квартира на 50-60 метрів, дві-три кімнати будинку у гарному спальнику забудови 60-80 років, у середньому коштують 2.1-2.7 млн грн. У Львові – 2,1-2,5 млн. грн., в Одесі – 1,5-1,6 млн. грн.

На первинному ринку серед пропозицій забудовників інвестувати у будівництво ціни за метр у новобудові столиці становлять 48 000 грн., у Львові 46 200 грн. (+1200 на місяць), в Одесі 38 000 грн. (дешевше 1500).

Як повідомляв "Апостроф", жителі Маріуполя можуть отримати компенсацію, не чекаючи деокупації міста.

  • Вас також може зацікавити:

Компенсацію за зруйноване житло під час війни покладено не всім: хто не отримає

"Житлові" надбавки військовим: кому і які суми платять у містах та селах

Послуг немає, а платіжки приходять: як не платити за втрачені комуналку та житло