RU  UA

Потрібна будь-яка авіація: експерт про передачу МІГ-29 Україні

Польща завершила процедуру передачі першої партії раніше обіцяних літаків й звісно, Україні хотілось би мати на озброєнні серед авіації щось надзвичайно потужне, як, наприклад, американський сучасний стратегічний бомбардувальник B2, інші винищувачі чи бомбардувальники системи Stealth, але цього офіційний Київ не може собі дозволити з багатьох причин.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Сергій Грабський.

"Знаєте, як казали колись, дареному коню в зуби не дивляться. Нам потрібна будь-яка авіація. Нам потрібна авіація, яка може надійно прикрити наші атакуючі колони, тому що більша частина завдань вогневого враження вирішується артилерією", - пояснив експерт.

Читайте: Проблема з передачею МіГ-29 українській армії: Польща придумала спосіб

Він наголосив, що наступальні операції проводяться тільки на землі, а завдання авіації на цьому етапі – прикрити бронетанкові і механізовані колони.

Власне, тому нам підходить абсолютно люба авіація, яка здатна протистояти росіянам, - зауважив він.

"Ми забуваємо про те, що Македонія передає нам гелікоптери, які свого часу ми передавали їй. Вони абсолютно не нові, але вони працюють, вони можуть нам допомогти", - переконаний Сергій Грабський.

За його словами, польські МіГ-29 можуть перехоплювати ворожі літаки та знищувати їх, убезпечуючи наші війська від можливих нападів авіації противника. "Тому такі літаки нам вкрай необхідні, і чим більше, тим краще", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше Повітряні Сили озвучили, скільки винищувачів уже має Україна.

  • Вас також може зацікавити:

Нові перспективи F-16 для України та супер-"аналоговнєт" в Росії

Літаки F-16 дадуть ЗСУ кілька переваг, але у ближньому бою можуть програти - генерал-полковник Сергій Дроздов

Масова атака літаками дасть Україні цікаву картинку - експерт з авіації