RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Окупанти зазнають втрат, лікарні переповнені: зведення за 6 квітня

Російські окупанти протягом доби, 6 квітня, продовжили завдавати ударів по території нашої країни, зокрема, позиціях військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Нарахували чотири ракетних, сім авіаційних ударів та десять обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Танкісти ЗСУ вміло освоюють танки Challenger 2: кадри навчань

Росіяни зосереджують основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбили 20 атак загарбників. Найінтенсивніші - за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку.

Ситуація на фронтах

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Росіяни тримають підрозділи у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. Обстріляли Леонівку Чернігівської області, а також Ветеринарне, Нескучне, Огірцеве, Тихе, Бочкове, Чугунівка, Зарубинка, Стариця та Колодязне на Харківщині.

Куп’янський напрямок: росіяни обстріляли н. п.: Тополі, Фиголівка, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

Лиманський напрямок: зафіксовані безуспішні наступи біля Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

Бахмутський напрямок: ворог штурмує Бахмут, намагаючись взяти під повний контроль, тривають жорстокі бої. Зафіксовано безуспішні наступи в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка. Підрозділи сил оборони відбили близько 10 атак противника на зазначеній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали більш як 15 н. п. у районах бойового зіткнення, серед них: Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Диліївка та Шуми Донецької області.

Авдіївський та Мар’їнський напрямки: росіяни вели безуспішні наступи в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки, успіху не мав. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці тривають за Мар’їнку, де було відбито 13 ворожих атак. Водночас обстрілів зазнали Авдіївка, Первомайське, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

Шахтарський напрямок: за добу противник наступів не здійснював. Обстрілював н. п. Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: противник активних дій не проводив, нарощував оборону. Обстріляв 15 н. п. Серед них – Времівка Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам'янське Запорізької області, а також Херсон.

"Російські окупаційні війська продовжують зазнавати величезних втрат у живій силі, місцеві медичні заклади на тимчасово окупованих територіях повністю завантажені. В одному із населених пунктів Сімферопольського району тимчасово окупованої АР Крим, відзначено наметове містечко для поранених російських загарбників. Станом на 4 квітня цього року, у згаданому польовому таборі на реабілітації знаходиться близько ста військовослужбовців противника", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили противника, два склади пально-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби.

Раніше "Апостроф" розповідав, що німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво в Україні танкового заводу.

  • Вас може зацікавити:

Уночі Росія атакувала Україну "шахедами": скільки дронів збила ППО і де був "приліт"

Їх постійно "кришать": військовий експерт про ситуацію в Бахмуті

Українську землю звільнили ще від 530 окупантів: оприлюднено втрати ворога за добу