RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На війні загинув відомий коваль та реконструктор: його роботи можна побачити у популярних фільмах

У боях за Україну 7 квітня загинув відомий історик, реконструктор та коваль Ігор Ригель зі Львівщини, який пішов на фронт добровольцем. Його роботи українці бачили у фільмах "Захар Беркут", "Сторожова Застава", "Козаки", "Брехлива історія" та багатьох інших.

Про це повідомила Зимноводська територіальна громада у Facebook.

Читайте також: Прикривав своїх побратимів: під Бахмутом загинув відомий ді-джей із Херсона

"Він мужньо боровся за свою країну. Після отриманих поранень у російсько-українській війні 7 квітня життя воїна обірвалося. У цей важкий час низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю захисника, який поліг за мирне небо над Україною. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого, розділяємо їхній біль, поділяємо горе. У Героя залишились мати, батько та сестра", – йдеться у повідомленні громади.

Фото: facebook.com/Ігор Ригель

Про загибель 37-річного воїна-коваля писали у Львівській національній академії мистецтв, яку він закінчив у 2010 році, а також показали його роботу ковалем - набір кованих меблів.

"На фронті загинув Ігор Ригель, випускник кафедри художнього металу ЛНАМ. Художник, коваль, історик, реконструктор, воїн, герой", – зазначено у повідомленні.

Фото: facebook.com/lvivartacademy

Друг Ригеля Юрій Шепетовський теж висловився з приводу його трагічної загибелі на фронті.

"З Ігорем разом ми дружили, працювали, творили і витворяли. Це частина душі, ми могли годинами теревенити, вигадувати різні хохми, а наші "діалоги" добре пам'ятають наші друзі. " А пам'ятаєш, друже, як ти вчворив..." Буду пам'ятати вічно! Честь та слава тобі, друже! Пам'ятаєм, помстимося!!! Приготую для орків "подаруночки", хлопці їм передадуть",пише Шепетовський.

Фото: facebook.com/Юрий Шепетовский

Близька подруга українського захисника Антоніна Белінська зазначила, що його роботи є в українських відомих фільмах, зокрема у "Захар Беркут", "Сторожова Застава", "Козаки", "Брехлива історія".

"Ти жив на високих обертах, на повні груди, ти надихав мене, читав мені лекції з історії і мистецтв, відкрив для мене багато художників і навчив правильно дивитися на них, навчив правильно малювати в перспективі... вмів підтримати і підбадьорити цими своїми дурними жартами, які я досі не розумію, але це змушувало мене посміхатися",зазначила вона.

Фото: facebook.com/antonina.belinska

Інші друзі, колеги та однодумці Ригеля наголосили, що його загибель стала величезною втратою для всього руху реконструкторів, істориків та митців.

"Ігор Ригель – автор багатьох неповторних історичних реплік у царині ковальського ремесла. Пав смертю хоробрих. Невимовна втрата для усіх нас та реконструкторського руху України! Герої живуть доти, доки живе пам'ять про них. А про твої подвиги ми точно не забудемо. Як і про матеріальні взірці твого Таланту",повідомили у Клубі історичної реконструкції "Лодь".

Фото: facebook.com/Elsa Ard

Фото: facebook.com/Юрий Шепетовский

Раніше ми розповідали, що за Україну віддав життя чотирикратний чемпіон світу з кікбоксингу.

  • Вас також може зацікавити:

У боях за Луганщину: музикант і художник Антон Дербілов загинув на фронті

У боях за Україну загинув боєць із позивним "Моджахед": що відомо

Актор Антон Прасоленко помер у шпиталі від поранень, які отримав на фронті