RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Зброя для "вагнерівців": нові подробиці про документи Пентагону, злиті в мережу

Офіційні особи США та Європи щосили намагалися зрозуміти, як десятки секретних документів, що охоплюють усі види збору розвідувальних даних, потрапили до Інтернету без особливого повідомлення. У злитих документах, серед іншого, є інформація про те, як найманці "Вагнера" хотіли купити зброю у Туреччині.

Про це повідомляє The Washington Post.

Читайте також: Фото дня: українські бійці всіяли поле тілами "вагнерівців" та десантників

У документах йдеться про те, що на початку лютого "вагнерівці" провели зустріч із турецькими представниками для того, щоб закупити зброю та обладнання. Але в доповіді не до кінця зрозуміло, чи знала про ці переговори влада Туреччини і яким був кінцевий результат цих переговорів.

Крім того, у документах розповідалося про плани "Вагнера" щодо найму ув'язнених з російських в'язниць для участі у війні на території України та наголошувалося, що російські військові залежними від ПВК.

У виданні також йдеться про те, що злиті документи демонструють наявність у Сполучених Штатах Америки великої кількості агентів, які глибоко проникли до армії країни-окупантів. Вони, серед іншого, можуть попереджати Україну про можливі масові удари з боку РФ.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповів про те, що у складі російського ПВК "Вагнер" на війні в Україні загинуло понад 100 білорусів.

Вас може зацікавити:

Чому F-16 важливіше для ЗСУ: у повітряних силах дали чітку відповідь

Плани викрито: ГУР розкрило наміри ворога зірвати контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ вже розпочався: військовий експерт пояснив, чому це так