RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Йдеться не лише про Україну: у мережу злили нову порцію секретних документів США

На цьому тижні в соцмережі потрапили секретні військові документи, де докладно описуються плани США та НАТО щодо посилення української армії перед її контрнаступом. 7 квітня з'явилася нова порція секретних документів з детальною інформацією про національну безпеку Сполучених штатів, починаючи від України до Близького Сходу та Китаю.

Про це повідомляє New York Times.

Офіційні особи США заявили, що оприлюднено понад 100 документів, що може завдати величезної шкоди. Один із співрозмовників видання назвав витік "кошмаром для П'яти очей" (FVEY), маючи на увазі розвідувальний альянс, до якого входять США, Велика Британія, Австралія, Нова Зеландія та Канада.

Нова порція документів з'явилася у Twitter на анонімній графічній дошці повідомлень 4chan та інших сайтах. Один із слайдів, датований 23 лютого, позначений як "Секретно/не дозволено", це означає, що він не призначений для передачі іншим країнам.

За словами колишнього високопосадовця Пентагону Міка Малроя, витік секретних документів є "значною прогалиною в системі безпеки" і може перешкодити військовому плануванню по Україні.

"Оскільки багато з них були фотографіями документів, схоже, що це був навмисний витік, зроблений кимось, хто хотів завдати шкоди зусиллям України, США та НАТО", - зазначив він.

Читайте також: Вкид чи правда? Хто "злив" документи про контрнаступ України

Документи, фотографії роздруківок відносяться до питань національної безпеки США, зокрема, до кампанії коаліції з розгрому угруповання "Ісламська держава", позиції союзників США на Близькому Сході та Європі щодо Росії та військових планів Великої Британії щодо протидії Китаю в Тихому океані, пише Yahoo News.

Міністерство оборони США підтвердило, що це справжні матеріали, але їх вибірково відредагували перед публікацією.

Раніше "Апостроф" розповідав, яку реакцію в Росії викликав витік документів про контрнаступ ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Звідки взялися дані про 9 бригад: журналіст про інформацію з Пентагону

Це фейк: експерт висловився про витік даних із Пентагону

Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ